Sep
21
2016

Erfrecht bij overlijden

Wanneer een familielid komt te overlijden, ontstaan er vaak spanningen tussen de erfgenamen over de erfenis.

Een kort voorbeeld: Uw moeder heeft haar hele leven een kostbare antieke kast gehad waar u veel waarde aan hecht. Toen zij nog leefde heeft zij toegezegd dat u de kast zou mogen hebben na haar overlijden. Dit heeft zij echter niet vast laten leggen. Nu uw moeder is overleden, maakt uw broer aanspraak op de kast. U bent beide zeer verdrietig over het overlijden van uw moeder waardoor emoties hoog oplopen. U begrijpt niet waarom uw broer de kast wil hebben, voor hem is de kast emotioneel niet belangrijk. Uw broer snapt niet wat u met een grote kast in uw kleine huis zou moeten doen. U raakt gefrustreerd en u raakt in een conflict met uw broer waar u niet uitkomt.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden van conflicten die ontstaan bij het verdelen van de erfenis of het aanvechten van het testament. Door de emotionele sfeer na het overlijden van een familielid, is het voor de erfgenamen vaak onmogelijk deze ruzies op te lossen.

Herkent u dit? Een erfrecht advocaat kan u helpen deze problemen op te lossen. De advocaat is gespecialiseerd in complexe zaken rondom de erfenis. Hij kan u deskundig advies geven en voor u optreden als contactpersoon. Zo kan voorkomen worden dat het geschil tussen de erfgenamen verder escaleert.

De erfrecht advocaat zal vechten voor uw erfenis op een zakelijke en professionele manier. De advocaat staat volledig aan uw zijde en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Het is cruciaal om goed geinformeerd te zijn over alle zaken die zich ronddoen in een al moeilijke en niet zo leuke situatie in je leven. Dit zorgt ervoor dat je niet ovoorbereid een zaak verliest door laksheid. Veelal mensen hebben immers hun rechtzaken verloren ook al leek het in eerste instantie een zekere zaak te zijn. In realiteit is uitgaan van een winst verkeerd en zal je tot op het bot moeten strijden om te krijgen wat je verdiend.

Comments are closed.