Feb
06
2018

Waarom is spelen belangrijk voor de ontwikkeling van een kind?

Steeds meer wordt de digitale wereld geïntroduceerd aan kinderen vanaf een zeer jonge leeftijd. De dagen worden steeds voller gepland en presteren is belangrijker dan vermaak. Zo zien we de wereld voor kinderen voor onze ogen steeds meer veranderen. Maar zijn deze veranderingen wel goed? Moeten we dit zelf afremmen? Wat is in het belang van het kind? Volgens tientallen speltherapeuten en kinderpsychologen is spelen nog steeds de belangrijkste tool om de ontwikkeling van een kind te stimuleren. Al vanaf jongs af aan is het dan ook aan te raden om spel in de dag te brengen. Op Babyideaal.nl vind je verschillende activiteiten die je met de allerkleinsten kunt ondernemen.

 

Wat leren kinderen via spel

Kinderen leren alledaagse dingen via spel. Herinner je maar de eerste maanden van je kind. Als je een drukke dag had gehad, lag je kind vaak even jammerend boven voor het in slaap viel. Hij verwerkte de dag. Een ouder kind doet dit precies zo. Door te praten kunnen zij bepaalde situaties uitleggen en verwerken. Met spel kunnen ze dit beter begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de kapper. Als je vervolgens thuiskomt is de kans groot dat je kind dit na gaat spelen.

Wat kun je zelf doen?

 

Spelen betekent niet direct dat je je kind moet inschrijven op verschillende sportclubs en dat je verplicht bij elke speeltuin moet neerstrijken. Het is vooral belangrijk om je kind uit te dagen de eigen fantasie te gebruiken. Geen hele dagen voor de televisie of op de tablet doorbrengen dus. Denk aan spelletjes die je vroeger zelf leuk vond om te doen. Misschien speelde je graag schooltje of deed je alsof je in een denkbeeldige supermarkt liep. Bouw eens een schuilplaats met je kind en zorg voor dekens en kussens om hem in te richten. Stimuleer vooral de eigenschappen van je kind: speelt hij/zij graag buiten of is het kind liever binnen?

Comments Off on Waarom is spelen belangrijk voor de ontwikkeling van een kind?
Sep
17
2017

Een schommel om te glijden en te klimmen

De dagen dat een oude autoband aan twee touwen hing om rustig heen en weer te schommelen zijn definitief voorbij. Een schommel heeft tegenwoordig een opstelling met een avontuurlijk karakter, zodat het niet snel saai wordt. De schommelframes zijn stabiel en kunnen niet omvallen. Tevens bieden ze voldoende ruimte voor een ladder of een glijbaan. De schommel zelf is niet langer meer een eenvoudig houten plankje om op te zitten. Moderne schommelzitjes deinen als een slagschip in de wind of zijn getransformeerd tot dierenfiguren. Zo lijkt het net een rondje in de draaimolen, alleen met een beperkte bewegingsrichting.

Windvaste schommelframes

De schommelframes zijn zo windvast dat ze een baby in een kinderzitje zonder gevaar in slaap kunnen wiegen. Verder kan men ook samen op de schommel zitten, en voor gondelliefhebbers is alles wat nodig is al vooraf geïnstalleerd. Voor een kind is schommelen een van de leukste bezigheden in zijn jeugd.

Het schommelframe kan worden uitgerust met een gezellige nestelplek, hangmat-achtige constructies en beschutte, goed gewatteerde bollen waar in het heerlijk wegdromen is. De schommelframes zijn goed gewapend tegen het feit dat de vroeger of later gaan piepen.

Schommelframes bieden stabiliteit aan een heel klimlandschap, alleen beschermen ze niet tegen naar beneden vallen. Verder is alles mogelijk!​​, Men kan er een beste tijd mee bezig zijn zonder dat de ideeën opraken. De schommel van nu is een goed uitgeruste speelplaats waardig, en kan verplaatst worden naar de thuissituatie, mits daar genoeg ruimte voor is. Op vandaag zijn er vele soorten kleine en grote schommels beschikbaar, zo heb je schommels die eruit zien als een speelplaats maar voor de thuissituatie heb je ook genoeg klassieke schommels.

Op de website kunt u een zeer uitgebreide selectie schommels vinden in allerlei vormen en maten. Tevens treft u daar ook ander speelgoed, meubels voor de kinderkamer en een heleboel nuttige dingen aan die u tot in detail kunt bewonderen.

Comments Off on Een schommel om te glijden en te klimmen
Sep
21
2016

Erfrecht bij overlijden

Wanneer een familielid komt te overlijden, ontstaan er vaak spanningen tussen de erfgenamen over de erfenis.

Een kort voorbeeld: Uw moeder heeft haar hele leven een kostbare antieke kast gehad waar u veel waarde aan hecht. Toen zij nog leefde heeft zij toegezegd dat u de kast zou mogen hebben na haar overlijden. Dit heeft zij echter niet vast laten leggen. Nu uw moeder is overleden, maakt uw broer aanspraak op de kast. U bent beide zeer verdrietig over het overlijden van uw moeder waardoor emoties hoog oplopen. U begrijpt niet waarom uw broer de kast wil hebben, voor hem is de kast emotioneel niet belangrijk. Uw broer snapt niet wat u met een grote kast in uw kleine huis zou moeten doen. U raakt gefrustreerd en u raakt in een conflict met uw broer waar u niet uitkomt.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden van conflicten die ontstaan bij het verdelen van de erfenis of het aanvechten van het testament. Door de emotionele sfeer na het overlijden van een familielid, is het voor de erfgenamen vaak onmogelijk deze ruzies op te lossen.

Herkent u dit? Een erfrecht advocaat kan u helpen deze problemen op te lossen. De advocaat is gespecialiseerd in complexe zaken rondom de erfenis. Hij kan u deskundig advies geven en voor u optreden als contactpersoon. Zo kan voorkomen worden dat het geschil tussen de erfgenamen verder escaleert.

De erfrecht advocaat zal vechten voor uw erfenis op een zakelijke en professionele manier. De advocaat staat volledig aan uw zijde en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Het is cruciaal om goed geinformeerd te zijn over alle zaken die zich ronddoen in een al moeilijke en niet zo leuke situatie in je leven. Dit zorgt ervoor dat je niet ovoorbereid een zaak verliest door laksheid. Veelal mensen hebben immers hun rechtzaken verloren ook al leek het in eerste instantie een zekere zaak te zijn. In realiteit is uitgaan van een winst verkeerd en zal je tot op het bot moeten strijden om te krijgen wat je verdiend.

Comments Off on Erfrecht bij overlijden
Aug
23
2016

Maak je skelter klaar voor de winter!

Nu is je baby wellicht nog rustig aan het slapen, maar d’r komt een tijd dat ze ouder worden. Baby’s worden snel groot en voordat je het weet spelen ze buiten op een gocart.
Over een tijdje breekt de winter en vanzelfsprekend de kerstvakantie aan. Sommigen kunnen het racewagentje na het kopen ervan niet laten staan, ook niet tijdens de koudere periode. Dan is het verstandig om de speelgoedauto geschikt voor de winter te maken. Handig voor als je het hele jaar door veilig op de skelter wilt rondrijden. Door het volgen van de volgende stappen ben je gereed voor de winter.

1. Poets de skelter grondig!

Je kunt de laatste keer dat je de speelgoedauto hebt gereinigd wellicht niet meer herinneren. Leg daarom je trapauto in de watten met een uitvoerig borstel en poetsbeurt. Aangezien de zomerdagen het meest ideale moment is om rond te rijden, leidt dit veelal ook tot een vieze speelgoedauto. Doordat er door de modder en het zand wordt gereden ziet het racewagentje er smerig uit. Wel even uitkijken als het gaat sneeuwen, want dan wordt het niet aangeraden om te gaan skelteren. Hiermee kun je je in feite niet meer vertonen bij je vriendjes. Als je terugkomt van een heuse tocht en even niet toe bent om weer op pad te gaan, is het tijd om de onderdelen van de skelters te vernieuwen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze onderdelen. Met een natte doek en reinigingsmiddel poets je de stoel, spoiler en het frame en ook de accessoires mag je niet overslaan.

2. Dienen de banden te worden vervangen?

Als je al een langere periode op dezelfde banden rondrijd zijn ze wellicht aan vernieuwing toe. Soms kun je zelf of jouw ouders de banden oppompen. Maar, soms dien je ook banden te kopen bij een specialist als ze afgetrapt zijn. Een specialist als Skelter Online bijvoorbeeld.

3. Zorg voor goede verlichting

Ondanks het verzetten van de klok wordt de winterperiode gekenmerkt door minder licht en donkere tijden. Ondanks oplettendheid kan het voorkomen dat je aan het skelteren bent in een model van Mammoet Skelter terwijl de straatverlichting al aangaat. Voorkom daarom een ongeluk met een auto en bevestig licht op de trapauto. Wellicht ga je voor een stoere lamp als een zwaailamp of koplamp?
Zijn de skelters al klaar voor de winter?

Comments Off on Maak je skelter klaar voor de winter!
Feb
27
2016

Waar opletten bij een scheiding

Als je met je partner gaat samenwonen en gaan trouwen, wordt er vaak niet stilgestaan dat er in een later stadium wordt gekozen om te gaan scheiden. Door deze rede ontstaan er vaak ruzies en veranderd een scheiding in een vechtscheiding. In dit artikel behandelen we verschillende punten waarmee je van te voren rekening moet houden bij het trouwen. Dit zijn rechten van het kind en zowel de fysieke aspecten als het huis.

Een juiste mediator is het halve werk

Ga je scheiden en is de scheiding al omgeslagen in een vechtscheiding, dan is communiceren vaak lastig. Om deze rede kiest men vaak voor een mediator die kan bemiddelen tussen beide partijen. Deze mediator kan zorgnemen voor praktische zaken zoals het huis en bedrijf, maar kan ook optreden voor de belangen van de kinderen. Dit zodat de kinderen niet de dupe worden van jouw vechtscheiding. Let er op als je een mediator uitzoekt dat deze erkend is en dicht in de buurt zit zodat je snel kan schakelen. Bedrijven als echtscheiding Uden en Veghel opereren in de regio en zijn erkend.

Plannen maken

Plannen en afspraken maken zijn de sleutel van een soepel verloop van de scheiding. Onderdelen als een ouderschapsplan en alimentatie afspraken die op papier zijn vastgelegd besparen vaak veel moeite en discussie. Wat nog voordeliger is, is om deze afspraken van te voren te maken. Dingen als de fiscale gevolgen echtscheiding moet je vooraf rekening mee houden en vastleggen.

Bezittingen en kinderen

De vele bezittingen die je in je bezit hebt en die je dierbaar zijn wil je natuurlijk behouden. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waarom? Omdat als je getrouwd bent zijn de bezittingen van beide partijen. Spreek dit daarom van te voren duidelijk af met elkaar.

Je kinderen moet je niet midden in een scheiding laten zitten, bespreek de lastige zaken daarom ook niet met je kinderen vooral als deze nog jong zijn. Het blijft altijd lastig voor de kinderen, maar met de juiste aanpak kan je deze lasten wel aanzienlijk verlichten.

Tips

Hieronder nog een aantal tips!

  • Maak afspraken op papier
  • Bespreek dit niet met je kinderen
  • Laat je kinderen zo min mogelijk merken van de problemen
  • Zoek een ervaren mediator
Comments Off on Waar opletten bij een scheiding
Jan
22
2016

Friendly4Kids beurs … natuurlijk het beste voor je (klein)kind

PERSBERICHT

Natuurlijk wil je als ouder en grootouder het beste voor je (klein)kind. Een levensstijl die duurzaam, gezond, eerlijk, betrouwbaar en fijn is. Voor een gewenste levensstijl is het maken van een bewuste keuze al moeilijk genoeg.

Vandaag de dag is er veel te kiezen op internet maar door een druk leven is er zo weinig tijd. Een Friendly4Kids biedt een uitkomst. Het is een prima platform om je in korte tijd te oriënteren op en te laten inspireren door deze bewuste levensstijl voor je kind(eren).

JuniorEvents organiseert de Friendly4Kids beurs met name voor (groot)ouders. Op deze beurs laat je je inspireren door de volgende categorieën van producten (food en non-food) en diensten: fairtrade, biologisch, vegetarisch, duurzaam, milieuvriendelijk, educatief, veiligheid, juridisch, coaching, ontwikkelingsgericht, etc. De beursdeelnemers (standhouders), producten, workshops en sprekers sluiten goed aan bij die gewenste levensstijl.
Kom ook zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 naar het WTC in Den Haag waar de meest kindvriendelijke beurs voor ouders, grootouders en junioren (2 t/m 15 jaar) gehouden gaat worden. In dit weekend kan je bij zo’n 100 beursdeelnemers de meest vriendelijke producten voor je kinderen komen zien, ervaren, voelen, proeven en kopen.
Genoeg te beleven voor kinderen

Ook al is het met name een beurs voor (groot)ouders, het draagt niet voor niets de naam Friendly4Kids. Zo is er ook voor kinderen (2 t/m 15 jaar) het nodige te beleven. Naast entertainment op de beurs zijn er diverse activiteiten die in groepen van kinderen worden uitgevoerd.

Voor meer informatie bezoek je onze website www.juniorevents.nl

Comments Off on Friendly4Kids beurs … natuurlijk het beste voor je (klein)kind
Dec
18
2015

Kinderfeestje: lasergame in Utrecht

Utrecht is een grote stad die veel verschillende mogelijkheden biedt voor personeelsfeesten. Zo zijn er vele workshop, terrasjes en andere activiteiten die met een groep gedaan kunnen worden. Ook zijn er veel verschillende mogelijkheden voor kinderfeestjes te bedenken. Zo heb je ook leuke workshops, uitjes en activiteiten speciaal voor kinderen.

Verschillende soorten kinderfeestjes

In steden als Utrecht zijn er veel verschillende uitjes te doen, zo geldt dit ook voor kinderfeestjes. Zo zijn er speciale kinderworkshops. Dit zijn workshops speciaal voor kinderen waarbij ze lekker hun energie kwijt kunnen. Denk bijvoorbeeld aan workshops als parfum maken, taartdecoratie, sieraden maken, badproducten en mozaïek. Dit zijn natuurlijk erg leuke dingen om te doen als kinderfeestje.

Een ander leuk uitje is om te gaan lasergamen in Utrecht. Dit is een goede activiteit voor een kinderfeestje Utrecht. Lasergamen is namelijk een leuke bezigheid die spannend en actief is waarbij ze al hun energie kwijt kunnen. Lasergamen is vaak mogelijk voor kinderen vanaf acht jaar oud. Er zijn veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Zo kan je indoor lasergamen, maar ook outdoor. Met lasergamen in Utrecht ben je verzekerd van een gezellig middag die afgesloten kan worden met een lekker glaasje fris en een zakje chips.

Wat ook erg leuk is om te doen met de kinderen is waterfietsen. Een waterfiets  maakt gebruikt van een paar trappers ( zoals bij een fiets ). Door te trappen (of te fietsen) komen schroeven in beweging die zorgen voor voorstuwing. Dit is ook super leuk voor kinderen om te doen. Let wel dat ze ook hier ietsjes ouder moeten zijn omdat het waterfietsen wel redelijk wat kracht kost.

Er zijn veel mogelijkheden om een gezellig kinderfeestje te houden in Utrecht. Veel partijen bieden meerdere verschillende opties aan die uitgebreid kunnen worden. Nog steeds geen leuk idee om iets met een groep te doen? Je kan natuurlijk altijd even googlen naar leuke uitjes.

Comments Off on Kinderfeestje: lasergame in Utrecht
Jun
22
2015

Kinderdagverblijf in Hoorn

Wij van kinderdagverblijf Hoorn presenteren met trots onze 360 panorama foto, waarin u als bezoeker van onze website een eerste indruk kunt krijgen van onze kinderopvang. Zoals u op de panorama foto kunt zien beschikken wij over een ruime tuin met verschillende speeltoestellen en een trampoline, zodat de kinderen lekker kunnen bewegen en hun energie kwijt kunnen. Bewegen helpt een kind gezond te blijven en heeft daarnaast een positieve werking op de hersenen. Wij van kinderdagverblijf Hoorn vinden het dan ook erg belangrijk dat kinderen lekker kunnen bewegen en beschikken daarom over een ruim binnen- en buitenverblijf.

Kinderopvang Hoorn is flexibel!

Ons kinderdagverblijf is flexibel, omdat we naast de dagopvang ook avond- en nachtopvang aanbieden. Dit is voor ons mogelijk, omdat we naast onze kinderopvang in Hoorn wonen. Het woon- werkconcept maakt het voor ons mogelijk om op elk moment van de dag beschikbaar te zijn voor de kinderen en zo flexibele opvang te verzorgen. Op deze manier is het voor u als ouder mogelijk om spontaan iets te ondernemen met uw partner of vrienden, omdat kinderopvang Hoorn altijd voor u beschikbaar is! Daarnaast biedt de flexibele opvang een uitkomst voor mensen met wisselende/variërende werktijden.

Naast de voordelen van onze flexibiliteit streven wij naar een huiselijke sfeer, waarin kinderen zich op hun gemak voelen. Op deze manier kost het voor de begeleiders geen moeite en gaan de kinderen met plezier naar ons kinderdagverblijf. Wij proberen de kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij activiteiten, zoals koken, tafeldekken en het voeren van de huisdieren. Op deze manier worden de kinderen bij de dagelijkse activiteiten betrokken en voelen ze zich al snel in een vertrouwde omgeving. Dit is belangrijk, omdat de kinderen dan weinig stress hebben en plezier kunnen maken.

Bent u geïnteresseerd in onze flexibele kinderopvang? Neem dan gerust contact met ons op! Ook voor vragen of meer informatie kunt u altijd bij ons terecht.

Comments Off on Kinderdagverblijf in Hoorn
May
20
2014

Wanneer gaat een zaak naar de rechtbank?

Veel mensen hebben wel eens met een rechtbank te maken gehad, maar nog meer mensen hebben eigenlijk geen idee hoe zaken bij een rechtbank behandeld worden. De vraag wanneer je eigenlijk klaar bent om voor de rechter te verschijnen kan dus belangrijk zijn.

Er zijn twee partijen
De rechtbank is zeker niet altijd slecht nieuws want om ontvankelijk te zijn voor de rechtspraak moet er een geschil bestaan, een verschil van mening. Een verschil van mening speelt zich altijd af tussen minstens twee partijen en er is meestal, maar zeker niet altijd, maar een winnaar.

Bij een strafzaak is er sprake van een geschil tussen een verdachte en het openbaar ministerie. Het begint meestal met een aangifte bij de politie, als de politie tenminste niet zelf een zaak op het spoor komt. Wanneer de officier van Justitie besluit dat het de moeite waard is een zaak te vervolgen wordt een onderzoek op gang gebracht. De politie gaat de verdachte zoeken en verzamelt bewijzen. Wanneer dezelfde officier van justitie besluit dat er voldoende informatie en bewijsmateriaal is komt de zaak voor de rechtbank.

Het onderzoek
De officier van justitie kan ook via de rechter-commissaris om verder onderzoek vragen, en om voorlopige hechtenis van de verdachte. Wanneer er niet voldoende bewijsmateriaal wordt gevonden in het onderzoek, of wanneer het onderzoek uitwijst dat de verdachte niet de dader is, kan een zaak geseponeerd worden. De zaak komt dan niet voor de rechter en wordt ook niet verder onderzocht, behalve als er een andere verdachte is.

Wanneer een zaak wel voor de rechter komt ontvangen alle betrokkenen, en vooral de verdachte natuurlijk, een dagvaarding. Daarin staat waar en wanneer de zaak voor de rechter komt en waar de verdachte van wordt beschuldigd.

De rechtzaak
Een rechtszaak is bedoeld als een gelegenheid voor de rechter om onafhankelijk van anderen de zaak te onderzoeken. Hij kijkt of er echt sprake is van een strafbaar feit en of de verdachte ook echt de schuldige partij is. Maar hij bekijkt ook de omstandigheden van een zaak, waarom een verdachte deed wat hij gedaan heeft. Advocaten spelen natuurlijk een grote rol in dit proces. Communicatie met advocaten kan erg belangrijk zijn.

Met al die informatie voor ogen velt de rechter een vonnis. Wanneer de rechter bepaald dat de verdachte schuldig is en een gevangenisstraf, of een andere straf, moet ondergaan, zorgt de officier van justitie ervoor dat dat ook gebeurt.

Comments Off on Wanneer gaat een zaak naar de rechtbank?